Eteriska oljor i hemmet

Eteriska oljor behöver inte enbart användas för din kropps välbefinnande. De är även ett synnerligen naturligt sätt att skapa en fräsch atmosfär i ditt hem. Dessutom är eteriska oljor lätta att ta med sig och kan därför användas i många olika rum (och situationer) både i hemmets lugna vrå och på resande fot. Kort sagt: det finns en aromaolja att bruka för (nästan) alla tillfällen.

Här följer vidare ett par tips på sådana.

Eteriska oljor i köket och vardagsrummet


Köket är ett av de rum där vi spenderar mest tid i, men även den ”kontext” där det sker flest olyckor. Därför är vår tips att du allt har lavendelolja och tea tree när till hands i köket. Både dessa oljor kan nämligen användas mot brännsår, om du skär dig eller andra olyckor.

En aromalampa i vardagsrummet är heller aldrig fel. Bland annat rensar den luften, fräschar upp, och om du har husdjur gör den rena underverken för att ta bort unken, fuktig doft. Tre droppar av pepperynta och 3 droppar rosmarin brukar göra susen och lyfte rummets lukter till en mer energirik och behaglig nivå.

Ta med aromaolja på resan!

Det är också en smart idé att ta med fräschgörande aromaoljor på resan. När du sitter på tåget eller i flygplanet är det perfekt med en eller två eteriska oljor att hälla på en näsduk och andas in.

Lavendel får dig att slappna av och stressa ner, pepparmynta och rosmarin väcker och skärper dina sinnen och citron eller trea tree hjälper dig mot förkylning och nästäppa.