Naturlig hudvård med eteriska oljor

Eteriska oljor kan användas som bas i en enkel och effektiv naturlig hudvård. De är särskilt effektiva när de används om natten, eftersom ansiktet då får bra blodtillförsel när man ligger på rygg och oljorna därmed kan tas upp genom huden så effektivt som möjligt.

Rengöring av huden

En av de bästa rengöringskrämerna är jojobaolja, ett flytande vax från jojobabönan. Vaxet är väldigt likt hudens egna oljor, och löser bokstavligen upp smutsen ur porerna. Även fet hy mår bra av oljan. Jojoba vårdar alla hudtyper på ett underbart sätt. Litet olja på en bommullstuss räcker långt Prova att använda den rengörande blandningen innan badet, så kommer ångorna från badet att öppna porerna ännu mer innan det är dags för ansiktsvattnet.

Återfukta huden


Oljor som används som nattkräm har en livstid på cirka en månad och kan mixas med antingen sötmandelolja, som är bra till torr eller gammal hud, eller jojobaolja (vegetabilisk olja), som funkar bra till alla hudtyper.

Du kan blanda 20 ml av någon av dessa vegetabiliska oljor med någon av följande kombos:

  • För normal/torr/gammal hud: 2 droppar rosenolja, 3 droppar neroli, 5 droppar olibanum
  • För fet/blandhud: 3 droppar geraniumolja. droppar cypress, 4 droppar citron
  • För känslig hud (halverad mängd): 3 droppar romersk kamomill, 2 droppar rosenolja

När blandningen är klar så masserar du försiktigt in en liten mängd i ansiktet under cirka 10 minuter. Var extremt försikt och undvik kontakt med ögonen.

Eterisk olja mot celluliter

Celluliter Kan bero på hormonförändringar i kroppen, men cirkulation, matvanor och livsstil har stor betydelse. Det här problemet försvinner inte av sig själv, utan kräver regelbunden behandling. Bra metoder är bland annat att förbättra sina kostvanor, motionera mer, torrborsta och massera sig regelbundet.
Recept:

  • 2 droppar eukalyptus citriodora
  • 2 droppar cypress
  • 1 droppe patchouli

Gör så här: Blanda ut oljorna i 10 ml (2 teskedar) mandelolja. Torrborsta kroppen eller gör en peeling och ta ett varmt bad. Vänta cirka 20 minuter efter badet och massera sedan in oljan. Andra bra oljor är: grapefrukt, citron, rosmarin, enbärsolja och svartpeppar.

Trackbacks/Pingbacks

  1. Eteriska oljor « Ta hand om dig! - oktober 19, 2011

    […] använder man eteriska oljor? Svar: Länk, […]